NDSM Night Market

De Amsterdamse avondmarkt aan de oevers van ’t IJ.
NDSM Night Market is een nieuwe, laagdrempelige ontmoetingsplek op de NDSM-Boulevard in Amsterdam-Noord met goed, betaalbaar, vers eten en kunst en cultuur vanuit de hele wereld. De eerste editie van NDSM Night Market vindt plaats op zaterdag 28 september van 17.00u tot 23.00h tijdens NDSM Open. De toegang is gratis!

WATIS DE NDSM NIGHT MARKET?

Elke Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse grote stad heeft er één: een night market. Een centrale ontmoetingsplek waar ‘s avonds gegeten wordt, waar curiosa worden verkocht en straatperformances worden gegeven. Geïnspireerd door deze belangrijke ontmoetingsplekken (die bijna altijd aan de oevers van de rivieren liggen), vinden wij het op de NDSM hoog tijd dat er nu ook in Amsterdam een avondmarkt komt, een plek waar élke Amsterdammer zich welkom voelt en waar echte ontmoeting plaatsvindt.

Gezinnen die niet veel te besteden hebben gaan hierheen om “sjiek te eten”, maar ook de zakenman zit hier voor een snelle hap, een verliefd stel zit dicht tegen elkaar aan om over het nachtelijke water van de rivier te kijken, kinderen rennen rond en moeders wiegen hun kinderwagens. Mensen uit alle lagen van de bevolking zitten naast elkaar op houten stoeltjes en eten van kartonnen bordjes goed, vers eten uit alle windstreken.

De NDSM Night Market  is een plek in Amsterdam-Noord waar naast de grote selectie van internationale keukens die Amsterdam rijk is, ook kunst, theater, muziek en traditie vanuit de hele wereld te vinden is. NDSM Night Market is een laagdrempelige ontmoetingsplek aan ‘t IJ waar goed, betaalbaar, vers eten en kunst en cultuur vanuit de hele wereld, het beste van Amsterdam, in al haar diversiteit samenbrengt.

HOE ZIET DE NDSM NIGHT MARKET ERUIT?

MARKT – Kom proeven, bewonderen & shoppen 
Links en rechts op de Ms van Riemsdijkweg, Amsterdam-Noord, vind je diverse marktkramen:
10 tot 15 kramen met cultuur, curiosa, sieraden en kleding uit de hele wereld
15 tot 20 kramen met een zeer divers aanbod van eten uit de hele wereld voor een culinaire ontdekkingsreis

PONT – Artistieke betovering
Op de oude veerpont is er naast een cocktailbar ook de gelegenheid tot karaoke. Hier worden arts and crafts tentoongesteld door kunstenaars die op de NDSM werkzaam zijn én een selectie van internationale artiesten.

MACA – Centrale meeting point 
In de loods van de nieuwe broedplaats MACA zal een sfeervol plein ontstaan waar mensen samenkomen om hun bemachtigde lekkernijen op te eten, een drankje te bestellen bij de bar en te genieten van makkelijk verteerbare muziek en performances. Op het wereldse podium vindt onder andere live muziek, storytelling en een fashion show plaats.  Vanuit Pakhuis Vol Verhalen verzorgt Tante Pietie een creatieve en educatieve workshop ‘Rinus de Rat’ voor kinderen tussen 5-12 jaar.

NDSM NIGHT MARKET
Adres: NDSM Boulevard: Ms van Riemsdijkweg, NDSM, Amsterdam-Noord
Toegang: gratis
Contact: ndsmnightmarket@gmail.com


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -