Jeugdtheater in Amsterdam-Noord

© Steye Hallema WildVreemd

Jeugdtheater in Amsterdam-Noord: DAT!school programmeert familievoorstellingen

DAT! is een jeugdtheater- en filmschool gevestigd in het Hamerkwartier in Amsterdam-Noord. In het theaterseizoen breiden de activiteiten van DAT!school uit met DAT! Theater, waarbij professionele jeugdtheatervoorstellingen worden geprogrammeerd.

Verhalen zijn er om verteld te worden. Met DAT! Theater worden verhalen gedeeld met gezinnen in Amsterdam-Noord door de theaterdeuren voor hen te openen en familievoorstellingen te programmeren. Met de in september 2018 in dienst getreden nieuwe directeur Myrna Versteeg, voormalig jeugdprogrammeur bij Plein Theater, heeft DAT! de expertise van programmering en jeugdtheater in huis.

Het snel veranderende Hamerkwartier is in de nabije toekomst 6700 woningen rijker. DAT! vindt het van belang dat de buurt op cultureel gebied óók rijk blijft en wil daar als organisatie in blijven bijdragen. Door middel van een laagdrempelige programmering voor verschillende leeftijdsgroepen en bestaande uit diverse genres wil DAT! families uit de omliggende wijken (Hamerkwartier, Vogelbuurt, IJpleinbuurt), stadsdeel Noord en de rest van Amsterdam verrijken met herkenbare, fantasierijke, grappige, spannende en verborgen verhalen.

De officiële lancering van DAT! Theater vindt plaats op zondag 15 september met de voorstelling JUNI (6+) van theatergezelschap Hermans weet Raad, geregisseerd door Eva van der Gucht. Een kleine greep uit de overige programmering: de voorstelling En de winnaar is… (10+, BonteHond) en Timtim (2+, Simone de Jong).

DAT!school
DAT! is een creatieve school in Amsterdam-Noord waar leerlingen vanaf twee jaar zich kunnen ontwikkelen als verhalenverteller. De hoofddisciplines zijn theater, film, dans en muziek/zang. Wekelijks hebben meer dan 170 leerlingen les in het pand van DAT! aan het Gedempt Hamerkanaal.

Locatie
De voorstellingen van DAT! Theater vinden plaats in de podiumzaal van Dansmakers, de buren van DAT!school. In deze zaal vinden ieder jaar ook de eindvoorstellingen van de leerlingen van DAT!school plaats.

Adres: Gedempt Hamerkanaal 203, 1021 KP, Amsterdam-Noord

Praktische informatie
Het volledige programma staat online op www.dattheaternoord.nl. Hier kunnen ook tickets gekocht worden.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -