De Opvoedpoli Amsterdam Noord verhuist

De nieuwe locatie is hemelsbreed nog geen kilometer verderop. Maar de verhuizing staat voor meer dan alleen het betrekken van een nieuwe locatie. Het pand aan de Rode Kruisstraat wordt een behandelgebouw van De Opvoedpoli en Altra samen. De twee instellingen verstevigen hiermee hun inhoudelijke samenwerking, die met een bestuurlijke fusie is ingezet.

De samenwerking tussen ambulante jeugdhulp en jeugd-ggz levert effectievere zorg op voor kinderen en gezinnen. Zo werken De Opvoedpoli en Altra aan een gezamenlijk integraal hulpaanbod, waarmee kinderen en gezinnen zelfstandig verder kunnen.

Over De Opvoedpoli

Bij De Opvoedpoli, een organisatie voor basis- en specialistische jeugd-GGZ, jeugd- en opvoedhulp – werken specialisten met verschillende achtergronden. Zij werken intensief met elkaar samen om integrale hulp te bieden aan kinderen, jongeren en hun ouders. De zorg strekt zich uit over diverse leefgebieden van onze cliënten waardoor we ze de beste kansen op een oplossing bieden. We bieden geen standaard aanbod, maar zijn flexibel, doelgericht en werken altijd efficiënt. We gaan uit van de vraag van onze cliënten, en werken op landelijk en lokaal niveau samen met verschillende organisaties: onder andere jeugd-GGZ, wijkteams, (huis)artsen, scholen en gemeenten. Bovendien staan we niet stil: dankzij wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten blijven we ons ontwikkelen.

Over Altra

Altra is een grote instelling voor speciaal onderwijs en jeugd & opvoedhulp in Amsterdam en omstreken. Altra biedt hulp zowel thuis als op school; daar waar die nodig is en het beste werkt. We gaan uit van de eigen kracht van kinderen, ouders en leerkrachten. Want effectieve  hulpverlening is een kwestie van samen doen. We hebben de onderwijs- en jeugdhulpexpertise met elkaar verbonden. Daardoor kunnen we vanuit één samenhangend plan zowel het kind, zijn ouders als de leerkracht ondersteunen.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -