19 t/m 22 juli 2018; ALLEGRO – klassieke moderne musical voor de eerste keer in Nederland

ALLEGRO premiere web Amsterdam-NoordALLEGRO – klassieke moderne musical voor de eerste keer in Nederland

Gelegen in een periode van economische instabiliteit en wereldwijde crisis, heeft ‘Allegro’ resonanties met onze wereld van vandaag. ‘Allegro’ volgt Joseph Taylor Junior vanaf zijn geboorte in 1905 tot zijn aanstelling als praktiserend arts in een groot en prestigieus ziekenhuis in Chicago. Maar zo’n carrière verloopt niet zonder moeilijke keuzes over leven en liefde te moeten maken.

In 1947 was ‘Allegro’ zijn tijd ver vooruit, met een nieuwe en innovatieve vorm die nu bekend staat als de ‘geïntegreerde’ musical. Reacties waren toen gemengd; sommige recensenten begroetten het als opmerkelijk en innovatief, anderen konden de gewaagde vormgeving niet waarderen.

Tegen een achtergrond van wervelende zang en dans, begeleid door een orkest en koor, maakt de InPlayers International Drama Group een vrolijke voorstelling die geschikt is voor de hele familie. Zij presenteren ‘Allegro’ in Het Zonnehuis, een prachtig gerestaureerd Art Deco theater beheerd in Amsterdam Noord door Stadsherstel. Doordat het publiek aan drie zijdes zit, is er het gevoel dat zij tot de gemeenschap behoren van de centrale figuur, zonder een actieve rol zelf te moeten spelen.

 Met veel humor brengt InPlayers ‘Allegro’ weer tot leven en een nieuwe inzicht in ‘Allegro’ en hoe Joe met zijn keuzes omgaat.

De voertaal is Engels: Nederlandstalige scenesamenvatting bij het programma.
De voortstelling begint op om 20:00 uur op 19, 20 en 21 juli en om 15:00 uur op 22 juli.
De deuren gaan een half uur voor aanvang open.

Kaartjes, foto’s, podcast en meer informatie via http://inplayers.org/allegro 

OVER INPLAYERS

InPlayers is de oudste Engelstalige amateurtheatergroep van Amsterdam. Enthousiaste individu’s die van theater houden organiseren op vrijwillige basis lezingen, educatieve activiteiten, workshops en uitvoeringen. InPlayers is een smeltkroes van creatieve mensen uit de hele wereld, van alle leeftijden, met verschillende meningen en ervaringsniveaus. We verwelkomen altijd mensen die graag bij ons willen aansluiten, of het nu gaat om acteren, regisseren, schrijven, werken achter de schermen of gewoon meedoen. Als je notificaties wil ontvangen over opkomende evenementen, kun je jezelf inschrijven bij onze mailinglijst via contact@inplayers.org.
www.inplayers.org
www.facebook.com/InPlayers
www.instagram.com/inplayersamsterdam

Theater Het Zonnehuis, Zonneplein 29, 1033 EK Amsterdam


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

  • Advertenties

Comments

One Response to “19 t/m 22 juli 2018; ALLEGRO – klassieke moderne musical voor de eerste keer in Nederland”

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
  1. […] 22 juli; Over het IJ Festival Vanaf 18 juli; Ondernemersechtpaar Entius begint Etos in Molenwijk 19 t/m 22 juli; ALLEGRO – klassieke moderne musical voor de eerste keer in Nederland 1-29 juli an odyssey – Giorgos […] 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!