25 – 26 mei 2019 Open Ateliers Noord

Kunstenares Ria Somers

Open Ateliers Noord viert in 2019 haar 30-jarig bestaan!                                                                                            

2019 is een jubileumjaar voor de Open Ateliers Noord! De eerste editie vond dertig jaar geleden plaats, op initiatief van enkele kunstenaars uit Nieuwendam. Nu, in 2019, is het open atelierweekend in Amsterdam Noord uitgegroeid tot een bijzonder evenement in Amsterdam Noord en het landelijke gebied daaromheen. 

Zwervend door Noord, van de centrale expositie bij het SBK via de ateliers naar de hotspots en specials. Het weekend van Open Ateliers Noord is een prachtige gelegenheid om de unieke locaties te bezoeken waar de kunstenaars werken en om te horen hoe hun werk tot stand is gekomen. Zo’n 75 kunstenaars openen dit jaar de deuren van hun ateliers, waaronder zo’n 20 kunstenaars die voor de eerste keer meedoen. Er is uiteenlopend werk te zien, van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst, van sieraden tot installaties, van textielkunst tot grafisch werk.

Overzichtstentoonstelling SBK van alle kunstenaars
Vanaf woensdag 22 mei t/m zondag 26 mei houdt de Kunstuitleen van de Stichting Beeldende Kunst een overzichtstentoonstelling. Op deze expositie is van elke deelnemende kunstenaar een werk te zien, zodat u goed voorbereid het atelierweekend kunt bezoeken.

Hotspots en specials
Tijdens het jubileum weekend zijn er bijzondere plekken te bezoeken en is er op locatie een speciaal programma samengesteld. Zo opent ‘Bijzonder Amsterdams’ haar deuren, is er kunst te zien bij ‘De Verbroederij’, pakt ’t Buro’ uit met de presentatie van nieuwe kunstenaars en is er een keur aan ateliers te bezoeken bij ‘Halte Zamenhofstraat’. 

Ook komt er een optreden van de dichtersgroep ‘NoorderIJdijk’, wordt er een muziekvideo gepresenteerd en een lezing gegeven in café ‘Zamen’.

Voor het laatste nieuws verwijzen we graag naar onze website.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -