Klez-X! in het Concertgemaal!

Trio C tot de Derde zijn nieuwste concertprogramma Klez-X! tussen de oude watergemalen in het Concertgemaal. Klez-x (spreek fonetisch uit: ‘classics’) verwijst zowel naar ‘klezmer classics’ als ook naar ‘klassieke werken’ van Oost-Europees georiënteerde componisten, zoals Béla Bartók en Zoltán Kodály.

De drie virtuozen Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de Derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren een uniek geluid. Al improviserend dagen zij elkaar tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Inmiddels staan deze drie musici alweer twintig jaar samen op het podium, en vertellen graag tussen de stukken door over hun gezamenlijke muzikale reizen.

Een avond vol geschiedenis in muziek, stevig geworteld in de traditie van de tegenwoordige tijd en vol melancholische vrolijkheid! En waar kunt u daar nu beter naar luisteren dan in dit monumentale pand aan de Landsmeerderdijk dat tegenwoordig podium en werkplek biedt aan zelfstandige creatievelingen van verschillend allooi?

Trio C tot de Derde met Klez-x

Datum: Zaterdag 25 mei

Aanvang: 20.15 uur

Ticketprijs: €21,50

Reserveren: via www.concertgemaal.nl
Amsterdam-Noord

Het Concertgemaal biedt door de week werkplekken voor creatieve ondernemers en is maandelijks een podium voor avontuurlijk muziek. De optredens onderscheiden zich van een doorsnee concert door een persoonlijke presentatie van de musici te midden van het monumentale, industriële gemaal.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -