Een hemels weerzien met Tante Leen, Johnny Jordaan en Willy Alberti

Hemels Weerzien
Foto: Neeltje Knaap

In deze voorstelling blikken Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen vanuit de hemel terug op hun aardse bestaan in de Jordaan en de kerstfeesten. Na zijn grote succes in Oh Johnny speelt Rob van de Meeberg wederom de onvergetelijke Johnny Jordaan samen met Mieke Stemerdink als Tante Leen en Harry Slinger als Willy Alberti. Kerstfeest in de Jordaan is een feest der herkenning met Amsterdamse succesnummers en diverse kerstliederen die de revue passeren. 

Kerstfeest in de Jordaan bevat talloze klassieke (levens)liederen die het trio groot maakte, zoals De Weemoed van de WesterDe zon schijnt voor iedereenEenzame kerst, Mama, Droomland en Oh Johnny. De voorstelling is een productie van DG Theater in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival en OpusOne. Naar het originele script van Lars Boom, opnieuw samengesteld door Evert de Vries en Rob van de Meeberg.

Over de cast & creatives
Rob van de Meeberg is acteur, zanger, cabaretier, regisseur en schrijver. Hij maakte furore met vele portretvoorstellingen over beroemde artiesten, zoals Ken Kan over Wim Kan, ’n Stukkie over Simon Carmiggelt, In de schaduw van BREL over Jacques Brel en Oh Johnny. Tante Leen wordt in de tournee vertolkt door Mieke Stemerdink. Mieke kennen we vooral als voormalig frontvrouw van de legendarische De Gigantjes. Niemand minder dan Harry Slinger zal de rol van Willy Alberti op zich nemen. Slinger is het boegbeeld van de succesvolle band Drukwerken speelde bij het Amsterdams Kleinkunst Festival in de producties Een schitterende jongen en Tussen Dam en Rembrandtplein over het leven van Dirk Witte.

Stichting Zonnehuis Muziektheater
Zonneplein 30
1033 EK AMSTERDAM-NOORD


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -