A’DAM Toren nieuwe hotspot in programmering Pride Amsterdam

A’DAM Toren
Foto: Martijn Kort

Tijdens Pride Amsterdam is de A’DAM Toren een nieuwe pride ‘hotspot’ in de programmering van het festival. Van 29 juli t/m 4 augustus stelt de A’DAM Toren al haar ruimtes beschikbaar aan organisaties die zich inzetten voor de LGBTQ+ community. Pride Amsterdam doopt de toren daarmee officieel tot de ‘A’DAM Pride Toren’.

Al jaren is de A’DAM Toren in regenboog-kleuren verlicht tijdens Pride en vaart de A’DAM boot mee in de botenparade. Ook dit jaar zal de in regenboog kleuren verlichte toren een hele Pride lang vanuit de hele stad te zien zijn. De toren is dit jaar ook zelf een belangrijke locatie voor allerlei Pride-activiteiten. Vrijheid is net als voor de stad Amsterdam ook voor de A’DAM Toren een kernwaarde. Gezien vrijheid nog steeds niet altijd vanzelfsprekend is voor mensen uit de LGBTQ+ community, is A’DAM dit initiatief gestart.

Divers programma

Onder andere de For All Who Love Foundation, stichting Unboxed en reclamebureau Boomerang Agency organiseren tijdens A’DAM Pride Toren 2019 een bijeenkomst in de A’DAM Toren. Het programma zal bestaan uit panel talks, een expositie, masterclasses diversiteit voor managers in het bedrijfsleven en een dansmiddag voor kinderen.

Daarnaast worden er ook netwerkborrels, bijeenkomsten en feesten georganiseerd vanuit allerlei Pride-commissies die onder Pride Amsterdam vallen. Zo wordt bijvoorbeeld de officiële opening van TransPride in A’DAM gehouden en houdt Senior Pride haar brunch voor LHBT+ 50-plussers in de A’DAM toren. Verder wordt er een Pride & Sports- netwerkborrel met foto tentoonstelling gehouden. Dit jaar zijn maar liefst 16 sportbonden en NOC*NSF bij Pride Amsterdam betrokken.

Ook de Corporate & Pride commissie is actief in A’DAM. Tijdens de pride-week wordt een zakenconferentie over de rol van het bedrijfsleven in de LHBTI-beweging gehouden. De afgelopen jaren was de participatie van het bedrijfsleven aan Pride Amsterdam in het algemeen en de botenparade in het bijzonder, veelvuldig onderwerp van discussie.

Youth Pride houdt samen met studentenvereniging ASV GAY een symposium. Een scala van sprekers zullen tijdens dit symposium aan bod komen om hun verhaal te vertellen. Het gaat dan om waarom zij activistisch zijn, waarom dit nodig is en wat je ermee bereikt. Tegelijkertijd vindt er een ontmoeting plaats tussen jongeren van GSA Nederland.

Pride TV

De uitzendingen van Pride TV – een samenwerking van de lokale omroep SALTO en Pride Amsterdam – vinden ook in de A’DAM Toren plaats. Dagelijks wordt er live een talkshow met Pride gerelateerde onderwerpen uitgezonden vanaf de 17e etage.

Toegankelijkheid

Een aantal programmaonderdelen in de A’DAM Toren tijdens Pride Amsterdam zijn gratis toegankelijk, andere zijn besloten. Het complete programma van de A’DAM Pride Tower 2019 is te vinden op www.adamtoren.nl/pride. Verder ook op de site van Pride Amsterdam: www.pride.amsterdam.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -