Binnenkort twee nieuwe series over Amsterdam-Noord

Zoals u wellicht heeft gelezen zal binnenkort Albert van der Vliet (neerlandicus) zijn serie over de voetbalgeschiedenis in Noord afronden. Albert zal hierna mogelijk bij gelegenheid nog stukjes schrijven maar zich bovenal bezig houden zijn serie te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Gelukkig heeft het toeval voor een andere historische schrijver gezorgd. Ruud Borman is historicus en archeoloog. Ruud heeft al eerder 12 boeken over zijn vakgebied en twee historische thrillers geschreven.

Zijn zoektocht naar het verleden brengt hem naar historische plaatsen, gebeurtenissen en bijzondere personen uit het verleden. Momenteel brengt zijn zoektocht hem weer terug naar Amsterdam-Noord waar hij is opgegroeid, in Tuindorp Oostzaan om exact te zijn.

Om deze reden wil Ruud graag twee geschiedenisseries starten, de één exclusief over Tuindorp Oostzaan en de ander over Amsterdam-Noord in zijn algemeenheid. In 2020 bestaat Tuindorp Oostzaan 100 jaar, Ruud hoopt dat de serie hier een positief onderdeel van kan uitmaken.

Vanuit zijn vakgebied is hij adviserend betrokken bij het Historisch Archief Tuindorp Oostzaan, waarvan de betrokkenheid met de museumwoning aldaar de meeste bekendheid geniet.

Ruud maakt de series geheel op eigen titel.

Link naar overzicht Amsterdam-Noord van Y naar stadsdeel.

Link naar overzicht Tuindorp Oostzaan.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -