Volle maan (deel 2)

Volle maan (deel 2)
Pontjesverhalen


De directie van het GVB blijkt mijn pontjesverhalen ook te lezen en heeft mij afgelopen week benaderd met een mooi plan. Dit naar aanleiding van het vorige verhaaltje over de romantiek op het pontje tijdens volle maan. Ze vroegen of ik elke maand bij volle maan een feest wil organiseren op het pontje tussen de NDSM en het Centraal. Nou, daar heb ik wel oren naar.

De eerste keer is op vrijdag 23 november en begint om 18:45:12 uur bij het pontje vanaf de NDSM. Dan is het precies volle maan. Missen we wel net het pontjes van kwart voor zeven, of de schipper moet zo aardig zijn om even te wachten. Anders gaat er een kwartiertje later weer eentje.

Mijn schatje komt ook en samen doen we de aftrap. Zoenend op de steiger. Zij is het blondje van 60+ en ik die overjarige, grijze hippie. Volgens mij zijn we makkelijk te herkennen.

Onderweg op het pontje is er champagne, kaviaar en andere lekkere hapjes. De directie zei dat ik vooral niet zuinig hoefde te doen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

Natuurlijk is er muziek. Kunnen we met z’n allen de ‘moonwalk’ van Michael Jackson proberen te dansen. Of schuifelen op Dark side of the moon van Pink Floyd. Melancholisch worden bij Moon dance door Van Morrison. Grote kans dat de zangeres Maan ook komt optreden.

Ik heb daarnaast contact met een bijzonder ‘wolvenkoor’ uit Kazachstan voor een optreden. Maar of de directie van het GVB het echt meende dat ik met geld mocht smijten, is wat dit betreft nog even de vraag. Dat koor doet zijn naam wel eer aan. Zie je het voor je: bij volle maan twintig mannen die zingen=huilen als wolven?

Ik heb het GVB voorgesteld om verkeersregelaars te organiseren, zodat het pontje niet overvol raakt en zinkt. Misschien moet er maar een extra, reguliere pont gaan varen. Want anders gaan we met z’n honderden op de feestpont naar de haaien. Dat is misschien wel spectaculair, maar nou ook weer niet echt de bedoeling.

Roken is op de pontjes niet meer toegestaan. Dus blowen tijdens het feest is verboden. Maar alle andere geestverruimende pilletjes, lijntjes en shots worden wel gedoogd. Tenslotte moet het wel een beetje gezellig worden.

Het feest eindigt om 23:57:48 uur, wanneer het laatste pontje aanmeert bij de NDSM. Tegen die tijd zijn we waarschijnlijk allemaal dronken van de champagne, kunnen we geen kaviaar meer zien en hebben we met iedereen gezoend.

Ruud van Dijk

Overzicht “Alle Pontjesverhalen
Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief 

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -