Centrum Amsterdam Noord

Nieuw stedelijk centrum in ontwikkeling

Centrum Amsterdam Noord

Het gebied rondom het Station Noord van de Noord/Zuidlijn wordt getransformeerd tot een nieuw stedelijk centrum dat Centrum Amsterdam Noord wordt genoemd. Er worden meer dan drieduizend woningen en diverse voorzieningen gebouwd. Station Noord met een busstation en een P+R zijn hier voorbeelden van. Er volgen nog andere voorzieningen zoals een muziekcentrum en een bioscoop op het Buikslotermeerplein.

Uitbreidingen in het Centrum Amsterdam Noord staan omschreven in onze pagina over Nieuwbouw in Amsterdam-Noord.

Het gebied omvat het Buikslotermeerplein met het winkelcentrum Boven ’t Y, Loenermark, Elzenhagen Noord en Zuid en het stationsgebied van het Station Noord van de Noord/Zuidlijn.
Centrum Amsterdam Noord ligt zowel dicht bij de ring A10 en de binnenstad. Door de gunstige ligging is dit deel van Noord goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Door de gunstige verbindingen van het Centrum Amsterdam Noord is het een prima verbinding naar de binnenstad, de Pijp, de RAI en de Zuidas. Met namen is de Zuidas beter bereikbaar voor mensen die op de Zuidas werken en wonen in Noord Holland.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -