De Koningin van de Voedselbank

De Koniningin van de Voedselbank
Foto: Marlise Steeman

De Koningin van de Voedselbank

Samen koken, eten & een voorstelling | februari 2019 | Amsterdam-Noord
Het afgelopen seizoen presenteerde Parels voor de Zwijnen de Koningin van de Voedselbank. Een community-project over hedendaagse armoede, gespeeld door acteurs en tien (ex)cliënten van de voedselbank in Amsterdam Noord. De voorstelling was een groot succes en veel te snel uitverkocht. Daarom komen we in februari 2019 terug, met de allerlaatste voorstellingen op verschillende locaties in Amsterdam-Noord.

Het verhaal
Lenie neemt afscheid van de voedselbank en Joop is eindelijk uit de schuldsanering. Na jaren op een houtje bijten neemt hij nu het stokje over van Lenie. Dat moet natuurlijk gevierd worden met vrienden, familie en de cliënten van de voedselbank. Dat doen ze met een diner, de beste koks toveren een heerlijk drie gangen diner. Ook jij bent van harte uitgenodigd! Terwijl je samen de bus uitlaadt, helpt met koken en aan de lange tafel schuift spelen de verhalen zich om je heen aan af.

Een bijzondere voorstelling (inclusief 3 gangen diner) waarbij je een unieke inkijk krijgt in een wereld die dichterbij en herkenbaarder is dan je denkt.

De verhalen en levens van bewoners in Noord en de ontmoeting bij ‘De Koningin van de Voedselbank’ zorgde voor veel reacties van het publiek.
‘Het leek me iets tijdelijks in je leven, dan blijkt het niet voor iedereen te zijn’
‘Er zit een hele wereld achter. Dat vermoed je wel, maar je hebt er geen goed beeld van’
‘Al die verschillende mensen, al die verschillende verhalen en nog lekker eten ook!’

Credits
Spelers Rogier Schippers, Daphne Gakes, Leon de Waal en anderen
Concept, tekst en regie – Saskia Huybrechtse
Dramaturgie- Marijn van der Jagt
Chefkok – Jaap Boogaard

Tickets (inclusief 3 gangen diner) € 25,- / korting CJP/Stadspas € 17,50
(ex servicekosten) zijn online te koop via www.parelsvoordezwijnen.com< en indien nog beschikbaar op de avond zelf (geen PIN). ER ZIJN MAXIMAAL 45 KAARTEN TE KOOP PER VOORSTELLING Koop een extra steunkaartje a € 15,- voor een ander! Deze is online te koop, en geven we aan iemand die het niet breed heeft. “Ik denk oprecht dat mensen gelukkiger worden als zij hun vooroordelen kunnen laten varen. Als ze elkaar ontmoeten en ontdekken dat zij, arm of rijk, ‘s nachts om dezelfde dingen wakker liggen.” (Theatermaker en regisseur Saskia Huybrechtse)

www.parelsvoordezwijnen.com

Volg ons via Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws.

Foto: Jonna Bruinsma

Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -