Flora Boys na 1945

Flora Boys na 1945

Afleveringen Flora Boys:

Flora Boys
Vóór de oorlog kende Floradorp een voetbalvereniging Flora. Flora speelde vanaf augustus 1931 in de volksvoetbalbond, de AVVB, en vanaf 1936 in de AVB. In 1938 fuseerde Flora met NOS, de club van de Latherusbuurt. De naam werd CNF, Combinatie NOS-Flora. CNF werd in 1949 opgeheven.

Flora Boys is in 1952 opgericht door jongens uit Floradorp. De ‘boys’ speelden eerst op het Koeienland en in augustus 1953 voetbalden ze op een terrein van de NDSM aan de Klaprozenweg. Na enkele kampioenschappen in de AVB promoveerde Flora Boys in 1968 naar de vierde klasse van de KNVB, in 1971 zelfs naar derde klasse. Flora Boys speelde in onderhuur op de Klimopweg en had nog steeds geen eigen clubgebouw.

In 1974 kwam er plaats vrij op sportpark Buiksloterbanne. Flora Boys vestigde zich in het oude clubgebouw van de Volewijckers. De kantine was zeven dagen per week open en de opbrengst was formidabel. In 1980 moest Flora Boys de Buiksloterbanne verlaten. De club uit Floradorp ging op sportpark Kadoelen een fusie aan met NDSM onder de naam FNC: Flora Boys-NDSM-Combinatie.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -