Rood-Wit A na 1945

Rood-Wit A na 1945

Afleveringen Rood-Wit A na 1945:

Rood-Wit A
Voetbalvereniging Augustinus, VVA, is opgericht in 1921 en de naam verwijst naar de rooms-katholieke kerk op de Nieuwendammerdijk. VVA kwam uit in de Diocesane (bisschoppelijke) Haarlemse Voetbalbond, de DHVB, en speelde tegen andere clubs uit het bisdom Haarlem.

Vanaf 1933 voetbalde VVA op het complex langs de oude Leeuwarderweg en de trambaan.

In 1940 werden de aparte bonden opgeheven. Voortaan vielen alle voetbalclubs onder de Nederlandse Voetbalbond, de NVB. Het predicaat Koninklijk mocht niet van de Duitsers. Er bestond al een VVA in de stad en daarom ging het VVA uit Noord RKVVA heten. Dat mocht blijkbaar wel.

In 1957 fuseerden de rooms-katholieke verenigingen in Amsterdam-Noord. Voetbal, handbal en tafeltennis werden één vereniging. RKVVA ging RKSV Rood-Wit A heten. In 1960 werd de fusie weer ontbonden: de samenwerking was geen succes.

Ook Rood-Wit A moest het complex langs de Leeuwarderweg verlaten. In 1964 streek de club neer op drie velden van sportpark Elzenhagen, maar die accommodatie was te klein. In 1971 week Rood-Wit A met 48 elftallen uit naar het fraai opgetuigde sportpark De Weeren.

Rood-Wit A werd in 1970 eersteklasser van de KNVB. In 1974 trad Rood-Wit A toe tot de nieuwe hoofdklasse, maar gaandeweg takelde de club af. Sportpark De Weeren, aan de andere kant van de Ringweg, was ook wel ver verwijderd van de bewoonde wereld. In 1999 vond een fusie plaats met asv Schellingwoude. De nieuwe naam werd asv De Dijk.


Amsterdam Noord Rood-Wit A na 1945

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -