Overige voetbalverenigingen na 1945

Overige Voetbalverenigingen na 1945

Afleveringen overige voetbalverenigingen:

Overige voetbalverenigingen
Amsterdam-Noord kende vóór en na de oorlog grote en kleine voetbalverenigingen. De kleine clubs waren vaak afkomstig uit de stad, die een groot tekort aan voetbalvelden kende. Als er een terrein vrij was in de stad, verhuisden de clubs naar de andere kant van het IJ. Dat deden bijvoorbeeld BPC en ABIM. BPC kwam uit de binnenstad en was de Be Quick-Pollux-Combinatie en ABIM is een afkorting van Alle begin Is Moeilijk.

Een kleine club was Lindenboys, genoemd naar de Lindengracht in de Jordaan. Lindenboys ging niet terug naar de stad, maar integreerde in Noord. De club heette respectievelijk MVKV (Met Vernieuwde Kracht Voorwaarts), FC Nieuwendam en NEC’75. Noord kende ook vele bedrijfsvoetbalverenigingen zoals Energia, KMVZ, NDSM, Kromhout, ADM, Draka Boys en VECO, de voetbalclub van Verschure & Co. Holver was de voetbalclub van Hollandia Kattenburg. Aan deze en andere voetbalclubs zal, als dat al niet gebeurd is, nog nader aandacht geschonken worden.

Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal na 1945
óf
Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal tot 1945


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -