Bezienswaardigheden Amsterdam Noord

In Amsterdam-Noord schuilen veel bezienswaardigheden in de vorm van oude dorpjes die in de loop der tijd geannexeerd zijn door de stad. Hierdoor is Noord een plek waar je onder andere veel oude dijkjes tegenkomt. Zodra je bijvoorbeeld door Nieuwendam loopt of fietst voel je dat er op deze plekken de afgelopen 100 jaar niet veel is verandert.

Op zich zijn de wat oudere delen van Noord een museum op zich. De oude buurten en tuindorpen hebben allemaal een aparte geschiedenis en zijn mede door de architectuur een bezienswaardigheid.

Door de recente uitbreidingen van Noord is er ook veel moderne architectuur te bewonderen langs de IJ-oever en de gebieden langs de Noord/Zuidlijn. Vooral bij het Centrum Amsterdam Noord bij Station Noord zijn momenteel verschillende ontwikkelingen gaande.

Voor de attracties en evenementen in Amsterdam-Noord hebben wij een speciale pagina over attracties en evenementen.
De IJ oever is vanaf het water goed te bekijken. Regelmatig vaart er een Salonboot die u de spotlights kan laten zien.

Vergaap je aan moderne architectuur zoals het Eye Film Museum, het Muziekgebouw aan het IJ en het REM eiland. U kijkt uw ogen uit tijdens een Cruise langs de oevers van het IJ.

Verder Noord in zijn de tuindorpen een architectonisch feest, bouwvormen die op moment van bouwen nieuw waren voor Noord. Kleine hechte communities ontstonden hier, in sommige aangewakkerd door een gezamenlijke werkgever. Ook oude historische dorpskernen zijn in Noord te vinden. Denk hierbij eens aan Nieuwendam met het sluisje.

Boven de ring treft u landelijk Noord, een mooie plek om te fietsen en oude dorpjes te ontdekken, zoals Ransdorp en Durgerdam.

Zoek de mogelijkheden bezienswaardigheden, attracties, evenementen, tours en fiets/wandelingen Amsterdam-Noord


Amsterdam Noord Bezienswaardigheden

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -