Kerstbomenbos in Amsterdam-Noord

Wegens succes herhaald

Het Amsterdamse Tijdelijk Kerstbomenbos aan de Sixhavenweg in Amsterdam-Noord

Foto Michel Olden

‘De Voortuin van Noord’ verzorgde afgelopen jaar tussen Meeuwenlaan en het Noord-Hollands Kanaal een tijdelijk bos, aangeplant door en voor Amsterdammers. Binnenkort is het weer Kerstmis en dan mogen de overlevende kerstbomen voor een paar weken naar binnen. Ná de kerst mag het bos nog één jaar terugkomen op dezelfde plek, vlak achter Centraal Station, aan de noordzijde van het IJ. Fijn, want we willen graag laten zien hoe mooi groen en open dit stukje Amsterdam is. Dat willen wij graag zo houden.

Doe mee: koop een boom en steun het groen

Jaarlijks worden honderdduizenden kerstbomen naar Amsterdam gebracht en de meeste eindigen op de vuilniswagen. Niet nodig: als een boom met zorg gekweekt is en goed verzorgd wordt kan hij nóg jaren mee. In de zomer heb je dan een fijn speelbos voor de buurt op een plek die anders zanderig en kaal is. Na een jaar is het bos weer weg. Daar maakt het Tijdelijk Kerstbomenbos zich sterk voor. Afgelopen jaar deden 260 mensen mee en plantten er hun boom.

Afhalen/uitgraven: za 8 en za 15 dec 11.00 – 17.00, aansluitend op 15 dec ‘bring your own’ buurtborrel

Er zijn dit jaar drie soorten bomen te halen in het bos, bomen om ná de kerst te planten:

– Bomen met lichte zomerschade kosten een tientje,

– Bomen die de zomer goed hebben doorstaan: 20/30 euro (beperkt aantal),

– Honderd allerbeste, biologische kerstbomen worden dit jaar vers aangevoerd door Adopteer een Kerstboom, met wie we dit jaar voor het eerst gaan samenwerken.

Van ons krijg je overlevingstips en een uniek boomlabel waarmee je jouw boom kan registreren  voordat je hem komt  terug planten.

Andere dagen en tijden zijn we niet aanwezig en we vragen iedereen om nooit zonder overleg een boom uit te graven.

Planten op za 5 en zo 6 januari 2019 11.00 – 17.00

Terug planten is bij alle bomen die bij ons zijn afgehaald in de prijs inbegrepen, ook de adoptiebomen. Scheppen, compost en water zijn aanwezig. Voor ‘bomen van buiten’ is beperkt plek. We zijn wel streng: heeft je boom geen overlevingskans, dan mag hij in de klaarstaande versnipperaar en mag hij een tweede leven leiden als bospad.

Help mee – word vrijwilliger bij het bos

Buurtbewoners en andere groenliefhebbers kunnen zich ook aanmelden als vrijwilliger: 1x per week moeten de bomen verzorgd, water geven, bemesten, snoeien, wieden. De boswachter kan alle hulp gebruiken. Ook zijn er speurders nodig die helpen zoeken naar een locatie voor 2020, want dan moet het bos verhuizen. We dachten aan een kerstbomenspeeldoolhof van 1000 bomen, ergens op een veldje…

Steun en volg het Tijdelijk Kerstbomenbos op Facebook, community pagina ‘Tijdelijk Kerstbomenbos’.

Contact en vragen via de boswachter: info@tuinaanzee.nl


* De nieuwsbrief wordt periodiek uitgegeven. We verwachten rond 15 december de laatste nieuwsbrief voor kerst uit te sturen.

Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -