Personeelstekort in de buurt van Amsterdam: deze sectoren kunnen jouw hulp goed gebruiken!

personeelstekort

Woon jij in de buurt van Amsterdam of ga jij binnenkort in de buurt van Amsterdam wonen en ben je op zoek naar een nieuwe baan? De juiste baan heb je waarschijnlijk zo gevonden als je bijvoorbeeld zoekt op vacature Noord-Holland , want het personeelstekort in Amsterdam is nog steeds flink. Deze sectoren kunnen jouw hulp waarschijnlijk goed gebruiken!

Waar komt het personeelstekort vandaan?

Niet alleen in Amsterdam hebben we te kampen met een flink personeelstekort, het is in het hele land momenteel behoorlijk schrijnend. Vind je in Noord-Holland niet wat je zoekt? Dan heb je in het zuiden waarschijnlijk zó een goede vacature gevonden als je zoekt op vacature Zuid-Holland. Het landelijke personeelstekort heeft te maken met de vergrijzing, de babyboom-generatie is immers allemaal gepensioneerd. Daarnaast zijn er steeds meer mensen met een deeltijdcontract en neemt het aantal flexwerkers ook flink toe.

De horeca

Ben jij een echte horeca-tijger? Goed nieuws voor jou! Want dan heb jij waarschijnlijk binnen de kortste keren een baan gevonden. In de omgeving Amsterdam blijkt 75% van de horeca-ondernemingen op zoek naar personeel. Het personeelstekort in de horeca komt door de slechte reputatie die het werk heeft. De CAO is vaak niet erg fijn, maar gelukkig reageren veel horeca-ondernemers hierop door de lonen te verhogen en meer pauze te bieden. Daar kun jij nu van profiteren.

De bouw

We hebben in Nederland steeds meer hoger opgeleiden en hoewel het prettig is om een HBO- of WO-diploma te hebben, is het gevolg hiervan dat er een ernstig tekort dreigt te raken aan personeel in de bouw. Ben jij gewend in de bouw te werken? Dan zit de kans er dik in dat jij binnen de kortste keren een fijne baan gevonden hebt. Ook in de bouwsector wordt de CAO verbeterd in de hoop dat meer mensen voor een baan in de bouw zullen kiezen. Wederom kun jij hiervan de vruchten plukken.

ICT

Aan een compleet andere kant van het spectrum, namelijk de ICT, is men ook hard op zoek naar enthousiaste medewerkers. Het is niet zo dat er minder mensen in de ICT willen werken, maar ICT neemt een steeds belangrijkere rol in in de samenleving, waardoor de werkgelegenheid binnen de ICT ook blijft groeien en er eigenlijk een chronisch tekort is aan kundige krachten die bedrijven kunnen bijstaan met alles wat de wereld van software en hardware betreft. Ook als ICT-er kun jij dus in je handjes wrijven.

Het onderwijs

Tot slot is het je misschien niet onbekend dat het onderwijs lijdt aan een chronisch personeelstekort. Zeker in achterstandswijken waar veel kinderen met een rugzakje zitten, staan scholen te springen om personeel. Het onderwijs is de laatste jaren geen populaire branche meer om in te werken. Het werk wordt gezien als zwaar en je krijgt er weinig waardering voor. Toch kan het onderwijs, als het in je bloed zit, ontzettend veel voldoening bieden en worden ook in deze branche aanpassingen gemaakt aan de CAO in de hoop dat meer mensen voor een baan in het onderwijs zullen kiezen.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -