Sodemieter toch op met die lulverhalen

Sodemieter toch op met die lulverhalen
Pontjesverhalen

Zo, meneertje Ruud van Dijk. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben die pontjesverhalen van u zó zat. Volgens mij bent u niet eens een echte Noorderling. Want dan zou u ons niet vermoeien met zulke verhaaltjes, maar iets schrijven over wat ons echt bezighoudt.

Wat dacht u van al die yuppen die Noord hebben ontdekt en ons overspoelen? Vroeger keken ze op ons neer en wilden ze hier nog niet eens dood worden gevonden. Ze kijken nu nog steeds op ons neer, ze groeten je bijvoorbeeld niet eens op straat, maar nemen wel heel Noord over.

En bijna allemaal met zo’n hippe bakfiets om hun zogenaamd hoogbegaafde kinderen in te vervoeren. Die bakfietsen nemen heel veel ruimte in op de ponten, zodat er voor ons geen plek meer is. Waarom schrijft u daar niet over?

En dan willen die yuppen ook nog wat bruggen over het IJ, zodat ze sneller op hun werk kunnen komen, of hun kinderen naar een crèche in Zuid brengen, of hun zakenvlucht naar New York halen. Die sufferds weten niet eens dat de ponten gewoon bij Noord horen. Laten ze lekker bij hun soortgenoten in de stad blijven wonen.

Of al die toeristen. Soms sta ik op de pont en lijkt het wel alsof ik de enige Amsterdammer ben, voel ik me een vreemdeling in mijn eigen stad. Begrijp me goed, ik heb niks tegen buitenlanders. Maar ze nemen wel onze plaats in op de ponten.

Tegenwoordig zie ik die toeristen ook bijna dagelijks bij mij in Tuindorp Oostzaan op hun gehuurde fietsen. Het zal hier wel pittoresk zijn. Ik denk dan: blijf lekker in de stad om daar de boel onveilig te maken. Soms zijn ze verdwaald en vragen ze me de weg naar de pont. Ik stuur ze dan altijd richting Volendam, heb je met de boot een leuke oversteek naar Marken. Ze zoeken het daar maar verder uit.

Waarom schrijft u niks over al die nieuwbouw in Noord? Bijna niks voor onze kinderen, enkel voor mensen met geld. Weet u wat een appartement kost in de hoogbouw die ze nu bij de NDSM-steiger neerzetten? 650.000 Euro. Ik weet niet of u dat op uw rekening hebt staan. Ik in ieder geval niet en mijn kinderen zeker niet.

En waarom heeft u het nooit over al het groen dat hier in snel tempo verdwijnt? Noord was vroeger het groenste stadsdeel van de stad en daar is ongeveer niets meer van over. Fietst u wel eens over de Klaprozenweg? Daar stonden ongeveer 100 behoorlijke bomen. Allemaal omgezaagd en vervangen door nieuwe kleintjes, ter wille van een 4-baans weg. Lang leve GroenLinks in de gemeenteraad.

Tot slot: wij Noorderlingen hebben het over ponten en niet over pontjes. Uw verhalen zijn dus eigenlijk pontverhalen en geen pontjesverhalen. Nou ja, het zijn vooral lulverhalen. Sodemieter toch op.

Gegroet

Overzicht “Alle Pontjesverhalen
Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief 

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -