VETARM

foto: Marlise Steeman

VETARM Een voorstelling over Gewichtige Dames en Zware Jongens

Welkom bij de Gewichtige Dames en de Zware Jongens. Een geheime anti-dieet club waarbij dik-zijn niets is om je voor te schamen. Wij doen niet aan afvallen met het pistool op ons hoofd, met een weegschaal als schandpaal. Wij tellen geen calorieën. Jij telt mee. Jij bent je gewicht in goud waard. Wij leggen al ons gewicht in een schaal om een verschil te maken. We gooien de deuren dicht, we gaan speeddaten en delen verhalen over wat dik zijn voor ons betekent. En aan het einde van de avond loop je lichter en rijk van ervaringen naar buiten!

Met Rogier Schippers, Leon de Waal, Daphne Gakes, Wim, Jennifer, Tineke, Manu, Dicky, Karin, Marjon en vele anderen.

Concept en regie – Saskia Huybrechtse

Dramaturgie – Marijn van der Jagt

Regieassistent & kostuums – Esther Sloots

Koks – Koen Jantzen en Cynthia Belliot

parelsvoordezwijnen.com

=> Neem je eigen guilty pleasure mee naar de voorstelling! Iets waar je niet van af kan blijven als je het in huis hebt: chips, madeleines, chocotoffs, borrelnootjes, etc.

We serveren tijdens de voorstelling ook verrukkelijke hapjes!

De eerste reacties van het publiek over VETARM:

“Heel bijzonder en heftig en persoonlijk en grappige voorstelling.”

“Dat de grenzen tussen acteurs, publiek en spelers vervaagden door de set-up is spannend.”

“Dat de mensen zo echt waren en hun verhaal op deze manier deelden.”

“Ongemakkelijk soms, maar eerlijk.”

“Niemand kiest ervoor om dik te zijn, dat wist ik wel maar toch weer even bevestigd.”

Over Parels voor de Zwijnen:

Het gewone leven is te mooi om aan voorbij te gaan’. Dit typeert het uitgangspunt van Parels voor de Zwijnen. Vanuit de overtuiging dat het uitvergroten van aspecten uit het dagelijks leven van mensen van een grote theatrale schoonheid is. Daarom ontstaan de voorstellingen altijd intuïtief en zijn letterlijk uit het leven gegrepen. In de voorstellingen spelen acteurs samen met mensen die in werkelijkheid ook in de verbeelde situatie zitten. De voorstellingen worden bij voorkeur gespeeld op plekken die bij deze mensen horen, en die ook het publiek vaak een nieuwe ervaring bieden. Eerdere voorstellingen van Parels voor de Zwijnen in Amsterdam Noord zijn o.a.. De Dansgigant voor alleenstaanden en echtparen, Leve Ik!, (nominatie BNG Prijs) en De Koningin van de Voedselbank.

foto: Marlise Steeman

Foto expositie Willeke Duijvekam

Tijdens de voorstelling is de foto expositie VETARM door documentair fotograaf Willeke Duijvekam te zien.

“Met het fotodocument VETARM! wil ik Gewichtige Dames en Zware Jongens uit Amsterdam Noord een gezicht geven. De mensen die ik voor de series fotografeer, volg ik in hun dagelijkse leven. Ik zoek daarbij naar beelden die hen zo ‘rijk’ mogelijk portretteren, en die zo veel mogelijk kanten van hun persoonlijkheden laten zien.”

De foto’s zijn te zien in NDSM Fuse (Ndsm-plein 85 in de NDSM Loods) en is gratis toegankelijk.

willekeduijvekam.nl


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -