Kunst in de kerk: Kapok

Zondag 13 oktober in Witte Kerkje Holysloot (Amsterdam Noord)

Kapok is een van de meest opvallende jonge ensembles in de huidige Nederlandse muziekwereld. Het trio staat bekend om hun ritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live optredens. Kapok steelt naar hartenlust uit diverse muziekstijlen, waaronder jazz, rock, klassieke muziek, en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar die bij Kapok heel natuurlijk samengaat.
 
Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit, effecten en vibrafoon als geen enkele andere slagwerker, en Timon Koomen roept met zijn gitaren rijke klankwerelden op die je binnen no time meenemen op een muzikale reis.
De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof dat ervoor gemaakt is. Tel daarbij nog zijn cornet, synthesizers en effecten op, en uw beeld van wat mogelijk is op deze instrumenten zal moeten worden bijgesteld.
 
Kapok heeft opgetreden op belangrijke podia en festivals in binnen- en buitenland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition, en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok.
Morris Kliphuis woont op het moment in Berlijn en Kapok treedt niet regelmatig op in Nederland. Mis de gelegenheid om dit bijzondere trio in Holysloot te kunnen zien niet!
 
 
ZONDAG 13 OKTOBER
15:00 uur
Witte Kerkje
Dorpsstraat 30 Holysloot, 1028 BE Amsterdam
Tickets 15,00 (incl koffie/thee)
 
Online te koop via www.holysloot.nl
en indien beschikbaar op de dag zelf.
Slechts 70 kaarten beschikbaar dus koop ze op tijd!

Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -