Stichting Nederlied presenteert

ZING! Café Chantants van het Nederlandse Lied

Het Zonnehuis, Zonneplein 30, Tuindorp-Oostzaan

Vrijdag 29  november 20.15 uur

Zaterdag 30 november 20.15 uur

Zondag 1 december 15.00 uur

Ook met de Vuilnispas Stadsdeel Noord een leuke korting!

Kaartverkoop en informatie via de website: nederlied.nl

Uit de schatkist van de Nederlandse liedkunst

Kleinkunstkoor Amsterdam zingt samen met vrienden de juweeltjes uit de schatkist van de Nederlandse Liedkunst. Kom genieten van o.a. Sjors van der Panne, Marjolijn Touw, Rob van de Meeberg, Sylvia Alberts en studenten van de Paul van Vliet Academie.

Emotioneel, verstilt, kritisch, rauw, ongezouten, hartverscheurend en soms vol humor zingt het nieuwe Kleinkunstkoor Amsterdam, samen met vrienden uit de kleinkunst-, cabaret- en musicalwereld, juweeltjes uit de schatkist van het betere Nederlandse (kleinkunst)lied. Een feest van een muzikale theateravond. Bekende liedjes passeren de revue, van onder andere Ramses Shaffy, Toon Hermans, Martine Bijl, Willem Wilmink, Stef Bos, Paul van Vliet, cabaret Don Quishocking, Jules de Corte, Jenny Arean, Robert Long, Johnny Jordaan & Tante Leen, Herman Bouber (Jantjes).

Sjors van der Panne

“Ik verheug me enorm op deze concerten, op de samenwerking met het koor, Marjolijn, Rob en Sylvia. Het Nederlandse kleinkunstlied is de aandacht meer dan waard!”
Sjors van der Panne heeft het Nederlandse lied in zijn hart. Hij won de publieksprijs Concours de la Chanson en werd een aantal jaren geleden tweede in The Voice of Holland. Met een serie concerten stond hij twaalf keer in een uitverkocht Concertgebouw en bracht daar een livealbum van uit. Daarna volgde nog twee succesvolle CD’s.

Marjolijn Touw

“Wat een feest om mee te mogen werken aan deze theaterconcerten in het inmiddels beroemde monument Theater Het Zonnehuis, waar zang en muziek zo mooi tot zijn recht komt!” 
Musicalster, zangeres, actrice en regisseuse Marjolijn Touw is winnares van twee musical awards. Zij schitterde o.a. in de Nederlandse musicals Ciske, Pettycoat, en in Was getekend Annie MG.

Rob van de Meeberg
“Een mooi initiatief van Stichting Nederlied om een kleinkunstkoor op te richten en daar een serie theaterconcerten mee te organiseren. Ik ben blij om er bij te mogen zijn!”
Rob van de Meeberg speelt in de populaire TV-serie Het Dagboek van meneer Groen. Als zanger en cabaretier maakt hij furore met voorstellingen over Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt, Wim Kan, Leo Fuld en Jacques Brel. Hij is geëerd met een John Kraaijkamp musical award.

Kleinkunstkoor Amsterdam van Stichting Nederlied
In april 2019 is het kleinkunstkoor opgericht, na een serie audities. Het koor heeft kwaliteit, bestaat uit 24 deelnemers en zingt meerstemmige arrangementen van het betere Nederlandse lied.

Tot ziens bij Nederlied!

nederlied.nl


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -