Nationale Orgeldag in de Buiksloterkerk

Op Nationale Orgeldag staat in de Buiksloterkerk het in 1858 door Hermanus ter Hart gebouwde orgel in het middelpunt. Er wordt een boekje gepresenteerd over de geschiedenis van het orgel: de schenker, de maker, de lotgevallen en de bespelers. Een kleine tentoonstelling met foto’s van documenten vult dit verhaal verder aan.

Vanzelfsprekend wordt er op het orgel gespeeld:

– 10.30-11.00 uur: Victor Baena de la Torre. Victor heeft op 28 juni jl. in de Grote Kerk van Alkmaar de eerste prijs gewonnen op het prestigieuze Internationaal Schnitger Orgelconcours 2019, waar vijfenveertig kandidaten uit dertien landen hun beste muziek ten gehore brachten.

– 12.30 en 14.30: orgelmentor van de Buiksloterkerk, Ross Luescher.

Wilt u zelf ook eens iets op het orgel spelen? Dat kan! Onder begeleiding van Ross kan iedereen zijn geluk beproeven. Maar dan moet u zich in verband met de planning en beschikbare plaatsen wel van tevoren per mail aanmelden via programma@buiksloterkerk.nl

De entree is gratis. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Het concert van Victor Baena begint om 10.30 uur. De kerk is open vanaf 10.00 uur.

Buiksloterkerk | Buiksloterkerkpad 10 | 1034 VZ Amsterdam-Noord

www.buiksloterkerk.nl

Volg de Buiksloterkerk


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -