Klassiek muziekconcert in een verborgen, industrieel pand in Amsterdam Noord

nieuwsbrief Amsterdam-Noord

Het Concertgemaal organiseert dit najaar vier klassieke muziekconcerten. Het industrieel pand, een voormalig watergemaal, ligt tussen het groen en is ingesloten door een plas. Gerenommeerd en aanstormend muziektalent komt hier spelen in een zeer intieme setting. Dit najaar hebben we o.a. twee grote sterren: cellist Ernst Reijseger en sopraan Claron McFadden. Maar we hebben ook optredens van een aantal jonge honden die niet bang zijn om een beetje te experimenteren.

Het eerste op zaterdag 28 september

Lustrumconcert: Ernst Reijseger en Erik Bosgraaf

Toen vijf jaar geleden de verbouwing van het Concertgemaal in volle gang was, liet de wereldberoemde cellist Ernst Reijseger voor het eerst muziek klinken in het toen nog vervallen gemaal. Hij begon piepend en knarsend – alsof het roest van de machines moest afkomen –, maar zijn spel klonk al snel geolied, vlammend, virtuoos en ontroerend mooi. Op deze dag, precies vijf jaar na de officiële opening, is hij samen met blokfluitist Erik Bosgraaf de seizoensopener. Ze improviseren er op los rond het werk van een klassieke reus. Samen keren ze terug naar de basis: Bach. Maar dan wel helemaal anders.

Datum: zaterdag 28 september

Aanvang: 20.30 uur

Meer informatie: https://concertgemaal.nl/concerten/25-concertdata-2019/256-za-28-09-19-duo-reijseger-bosgraaf

Tickets: https://concertgemaal.stager.nl/web/tickets

Het Concertgemaal – Landsmeerderdijk 213 – 1035 PV Amsterdam-Noord

Het Concertgemaal in Amsterdam-Noord biedt door de week werkplekken voor creatieve ondernemers en is maandelijks een podium voor avontuurlijk muziek. De optredens onderscheiden zich van een doorsnee concert door een persoonlijke presentatie van de musici te midden van het monumentale, industriële gemaal.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

 

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -