UNIVERSETAAL

Stichting Breed Art presenteert:

Bernadette Beunk | Jacob Kleyn

UNIVERSETAAL

Samengesteld door Luca Rezzolla

Breed Art Studios,
Het Laagt 178 | 1025GL Amsterdam

UniverseTaal is geen Engels of Nederlands woord…

Het klinkt net zo kosmopolitisch als Amsterdam en symboliseert de behoefte aan een universele kunsttaal die woorden spreekt, niet alleen cijfers, en zich niet aanpast aan geopolitieke en economische behoeften.

UniverseTaal toont u werken (tekeningen, schilderijen en afdrukken) die sterk verwant zijn aan het menselijk universum.

Bernadette en Jacob wonen en werken in Amsterdam-Noord, maar ze spreken een universele taal.

Ik ben Bernadette Beunk en dit is mijn werk.

Of nee, u ziet hier mijn leven.

Bij mij zijn leven en werk onverbrekelijk met elkaar vergroeid.

Ik beeld geen herkenbare figuren uit.

Daarom wordt mij altijd om uitleg of een verklarende tekst gevraagd.

Maar mijn uitleg is niet interessanter dan die van U.

Want zodra U kijkt, ontstaan de echte interpretaties.

U heeft kennis van de kunstgeschiedenis … of juist niet … u bent topfit … of een beetje bedrukt … daar zit de ruimte.

Ik geef u alle ruimte.

In 1987 ben ik afgestudeerd als tekenaar/schilder aan de AKI in Enschede.

Daarna heb ik afwisselend schilderijen en tekeningen gemaakt.

Ik ben blij dat mijn schilderijen hier in de Breed Art Studios voor het eerst getoond worden, samen met het werk van Jacob Kleyn.

In het digitale kunstmagazine Mister Motley* staat een uitgebreid artikel over mijn werk, geschreven door Alex de Vries.

Als mijn werk in de smaak valt, laat het me weten!

http://www.mistermotley.nl/art-everyday-life/muzikale-meteorologie
http://bbeunk.nl/

Jacob Kleyn: Mijn werk gaat over mensen, hun relatie tot zichzelf, hun relatie ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de omgeving.

Het gaat om de spanningsboog / spanningslijn daartussen.

Als kunstenaar wil ik diep doordringen tot de ziel, tot de essentie van het wezen van de mens. Zodat mijn werk de beschouwers zou kunnen raken in hun geest. Ik start daarbij eerst bij mijzelf, met het bewaren van de integriteit, met het dicht bij mijn eigen wezen te blijven, en diep af te dalen in mijn eigen zelf.

In mijn werken geef ik hier op een simpele wijze uitdrukking aan, gebruik makend van verschillende materiaal-middelen. Het werk verbindt de persoonlijke emotionele existentiële ‘conditie ‘met de humanitaire omstandigheden in de Wereld. De Eenvoud welke ik nastreef d.m.v. het gebruik van subtiele tekenlijnen draagt bij aan het naderen van de inhoudelijke kern en raakt mede daardoor het empathy-gevoel.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -