Verhalen van de NDSM

Verhalen van de NDSM in een muziektheatervoorstelling! Een voorstelling over saamhorigheid door en voor verschillende generaties buurtbewoners

Op 4 en 5 april neemt de voorstelling De werf in beweging je mee naar het roemrijke verleden van de NDSM werf. Deze spectaculaire voorstelling vindt plaats in de NDSM loods met meer dan 100 spelers, tussen de 7 en 86 jaar oud. Een rauwe voorstelling met theater, zang, choreografie en live muziek op de plek waar vroeger de reusachtige schepen gebouwd werden.

               Ontvangst: (met act) 19.30 – Aanvang: voorstelling 20.00 – Tickets: €10,90
                         Ticketverkoop:
www.dewerfinbeweging.nl/kaartverkoop

De voorstelling is gebaseerd op verhalen van oud-werknemers. In de scenes en choreografieën zien we de bedrijvigheden van de werknemers die kei hard moesten werken om de schepen op tijd af te krijgen.

Men had elkaar nodig om het vol te houden. Het gevoel van saamhorigheid, dat een kernbegrip was op de werf, vormt de rode draad in de voorstelling. De sfeer in de volksbuurten waar iedereen voor elkaar zorgde is voelbaar in de prachtige muzikale vertaling gespeeld door zowel het traditionele 50koppige harmonieorkest als een spectaculaire band en veel jong zangtalent.

“EEN SCHEEPSWERF IS EEN BIJZONDER BEDRIJF, ER IS EEN GROTE SAAMHORIGHEID. DAT KOMT OMDAT MEN DAAR ALLEMAAL, IEDEREEN MET EIGEN KENNIS EN TALENT, BEZIG IS AAN ÉÉN PRODUCT: HET SCHIP.”
(SIMON BROERSE, OUD-WERKNEMER NDSM).


Credits: Regie: Elisabeth Hesemans  Regie assistent: Sem Konijn Choreografie: Miriam Visser, Jady Felter, Carmen Luttik
Muziek: Harmoniecorps Tuindorp o.l.v Bert Willemsen Muzikale leiding: Debby Langereis Arrangementen: Edwin Paarlberg
Band: Anton Leijdekker, Billy Maluw, Jitske Schreijer, Marco Strikker, Anthony Wongsokari


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -