Griekse muziek in Buiksloterkerk

Griekse muziek in Buiksloterkerk

Zondag 31 maart speelt het Amsterdamse jeugdorkest Jong Excelsior o.l.v. René Meulenberg een geheel Grieks programma in de Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord.

Griekse muziek en ‘Griekse goden’ is het overkoepelende thema. Hoogtepunt is een voorstelling waarbij een verteller en het orkest ‘Scènes uit de Odyssee’ gebruiken voor een muzikale reis. ‘De Odyssee’ is speciaal voor Jong Excelsior geschreven door componist Jan van Zelm. Het gaat nu in première.

Het stuk bestaat uit acht delen met elk een eigen karakter en een eigen boodschap die samen een groot verhaal vormen. Dit verhaal wordt verteld door de bekende stemacteur Robert Grijsen. De filmbeelden zijn gemaakt door Gemma Rijnders.

Bezing mij, o Muze, de vindingrijke man, die zeer veel
rondzwierf, nadat hij de heilige stede van Troje verwoest had.

Met deze regels begint het epische dichtwerk ‘De Odyssee’ geschreven door Homerus. Hierin worden de laatste 41 dagen van de tien jaar durende omzwervingen van de held Odysseus, die de haat van zeegod Poseidon op de hals heeft gehaald, beschreven.

Hoe het afloopt? Kom luisteren op zondagmiddag 31 maart in de Buiksloterkerk.

Programma Griekse muziek
Zeus: The king of Gods- Rob Romeyn
‘Scènes uit de Odyssee’ – Jan van Zelm vertolkt door Robert Grijsen met beeld van Gemma Rijnders
Largo from Xerxes- G.F. Händel- arr. J.P. Bourquin

Jong Excelsior is opgericht in 1926 en is hiermee het oudste jeugdorkest van Amsterdam. De leden van het orkest vormen samen een gezellige club en organiseren regelmatig leuke activiteiten. Het is natuurlijk het muziekinstrument zelf en misschien ook het café later op de avond dat jeugdleden aantrekt. Maar het is vooral ook de vrijheid om zélf actief mee te denken over muziekkeuze en de organisatie van concerten. Jong Excelsior geeft je de kans om je talenten te ontdekken.

Buiksloterkerk | Buiksloterkerkpad 10 | 1034 VZ Amsterdam-Noord

www.buiksloterkerk.nl

Volg de Buiksloterkerk


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -