Erotisch centrum

Pontjesverhalen

Afgelopen maand maakte de gemeente haar plannen bekend voor de bouw van een nieuw erotisch centrum. Daartoe zijn twee mogelijke locaties aangewezen: in de buurt van de RAI, of op de NDSM. De bewoners aldaar zijn zich een hoedje geschrokken, want het zal je maar gebeuren: won je in een nette buurt bij de RAI of heb je net een peperduur appartement op de NDSM gekocht, krijg je een enorm bordeel naast je deur. De eerste protesten waren er dan ook al meteen op dezelfde dag van de bekendmaking van de snode plannen.

Mij, daarentegen, lijkt de NDSM een perfecte locatie. Sterker nog, het toekomstige bordeel staat er al: the Curve. Dat is het glazen gebouw aan het einde van de Klaprozenweg, op nog geen 200 meter van de steiger waar het pontje aanmeert. Alleen nog wat rode lampen in het gebouw aanbrengen en de sekswerkers kunnen er bij wijze van spreken morgen al beginnen. De paar bedrijfjes die er nu nog zitten kunnen makkelijk verhuizen naar het nabijgelegen, leegstaande pand van de DWI. Ik denk dat de eigenaren van the Curve zullen juichen, wordt het eindelijk een investering die fors geld oplevert. 

Met de komst van het bordeel krijgen we op de NDSM bovendien eindelijk eens een attractie voor ‘de gewone man’ in Noord. Want, wat er tot nu toe aan horeca-gelegenheden staat is toch vooral bedoeld voor hippe mensen, waar wij als Noorderlingen alleen maar last van hebben, in de vorm van overvolle pontjes en van festivalbeats die onze nachtrust verstoren.

De locatie op de NDSM is daarnaast heel goed te bereiken. Er stoppen nu al een paar buslijnen nagenoeg voor de deur en vanaf de Ring A10 om de stad is het vanaf afslag S118 bijna rechttoe rechtaan. En met het pontje is het, zoals al gememoreerd, op loopafstand van de steiger. Bijkomend voordeel is dat de pontjes met de komst van het bordeel waarschijnlijk ook vaker gaan varen, want vooral ‘s avonds en ‘s nachts zullen de mannen zin hebben in een wip. En naar Noord willen.

De sfeer op de pontjes zal ook veranderen. Want ik kan me voorstellen dat proactieve sekswerkers op de pontjes al hun potentiële klanten aan de haak proberen te slaan. Ik zie het al helemaal voor me: schaars geklede dames die hitsige mannen proberen te verleiden. Hordes dronken toeristen op zoek naar vertier. Een lekker muziekje via de luidsprekers, zoals ‘Malle Babbe’ van Rob de Nijs, ‘Roxanne’ van The Police en natuurlijk het ‘Je t’aime moi non plus’ van Serge Gainsbourg en Jane Birkin. 

Het wordt dolle pret op de pontjes naar de NDSM!

Ruud van Dijk


Overzicht “Alle Pontjesverhalen


Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -