Pontje wordt ferry

Pontje wordt ferry
Pontjesverhalen

Briljant! Anders kan ik het niet noemen. Het plan om pontjes niet langer pontjes te noemen, maar om het in het vervolg te hebben over een ferry. Dit om toeristen te plezieren die Buiksloterwegveer niet kunnen uitspreken, laat staan onthouden. Het is de bedoeling dat de verschillende pontjes een F-nummer en een eigen kleur krijgen.

Het geniale idee is bedacht door een mevrouw die zich ‘wayfinding expert’ noemt. Maar misschien is deze dame zelf de weg kwijt. Waarom zo nodig de toeristen ‘pleasen’? Was het niet de bedoeling van de gemeente om juist wat minder toeristen naar Amsterdam te lokken, de stad wat minder 1 groot openluchtmuseum te maken?

Ik heb niks tegen buitenlanders, dus ik zal ze met open armen ontvangen op het pontje, sorry, op de ferry. Wat mij betreft is het hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Desnoods wordt het overvol met toeristen op de pontjes. Mocht er voor mij dan geen plek zijn, dan neem ik toch gewoon de volgende. No problem.

En ik denk dat alle Noorderlingen juichen bij het idee dat de toeristen de oversteek naar Noord beter kunnen vinden. Laat ze maar komen. Bouwen we er nog wat hotels bij. Kunnen we ook stiekem wat geld bijverdienen als we onze huizen onderverhuren als Airbnb. Meer toeristen betekent vast ook meer snackbars, pizzeria’s en falafel-tenten. Ongetwijfeld ook meer coffeeshops, of dealers op straat.

Ik ben plannen aan het uitwerken om met groepen toeristen door Noord te gaan fietsen. Start en eindpunt achter het Centraal, om met de F-1, de F-2 of de F-3 naar Noord te varen. Daar vervolgens de boel onveilig maken in de verschillende tuindorpen, of om de mensen mee te nemen naar landelijk Noord. Misschien de bierfiets weer introduceren, zodat ik er met groepen lallend en brallend kan toeren.

Daarnaast heb ik de ‘wayfinding expert’ benaderd met de suggestie voor een FP-ferry speciaal voor toeristen. Met het pontje vanaf Centraal naar Pampus. Misschien kan de expert daar ook iets voor bedenken, zodat de toeristen niet verdwalen op dat eiland.

Ruud van Dijk

Overzicht “Alle Pontjesverhalen
Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -