TOB na 1945

TOB na 1945

Afleveringen TOB na 1945:

TOB: nog steeds een nette club
In 1947 wordt er in Tuindorp Oostzaan een rooms-katholieke voetbalclub opgericht: Tuindorp Oostzaanse Boys, TOB. In 1948 ging TOB voetballen op een veld aan de Melkweg. De voetballers kregen een officieel tenue. Van sloophout werd een kleedlokaal in elkaar getimmerd.

In 1955 werd het eerste voetbalelftal van TOB eindelijk kampioen van de derde klasse AVB, de Amsterdamse Voetbalbond. Bij het tienjarig bestaan beschikte TOB over een clubhuis. Weinig verenigingen uit de AVB hadden een dergelijk, fraai clubgebouw. TOB werd in 1958 opnieuw kampioen en promoveerde naar de eerste klasse AVB.

Maar in 1960 sloeg het noodlot toe. In de nacht van 13 op 14 januari brak de dijk van Zijkanaal H door met als gevolg watersnood in Tuindorp Oostzaan. Voetbalverenigingen de Meteoor en NDSM boden aan op hun hoger gelegen velden te komen spelen.

In 1963 legde de gemeente beslag op de Melkweg vanwege de aanleg van de Coentunnel. In de zomer van 1966 keerde TOB terug naar de Melkweg. Er was een gloednieuw complex aangelegd. Sportpark Melkweg bestond uit drie voetbalvelden, een handbalveld en een half verhard trainingsterrein. In 1967 bereikte TOB na twintig jaar AVB eindelijk de vierde klasse KNVB.

TOB verhuisde in 2013 naar sportpark Oostzanerwerf en nam het clubgebouw over van Sporting Noord, de voetbalclub die was opgeheven. De handbal- en tennisafdeling zijn achtergebleven op Sportpark Melkweg. Dat vindt men jammer bij TOB, dat nog steeds bekend staat als een nette club. Sportpark Oostzanerwerf wordt gedeeld met OSV, waarmee TOB uitstekend samenwerkt.

Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal na 1945
óf
Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal tot 1945


Amsterdam Noord TOB na 1945

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -