Tweedeling

Pontjesverhalen

Gezien mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik onlangs benaderd door het GVB. Ze vrezen dat de maatschappelijke tweedeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden ook voor een tweedeling bij de passagiers van de pontjes zal leiden. Of ik een oplossing heb. Natuurlijk heb ik die.

Al dat gedoe over een 2G- of 3G-maatschappij, denk ik dan. En dan ook nog de 0-maatschappij voor de niet-gevaccineerden. Er simpelweg wat wiskunde op loslaten is mijn remedie. Met de volgende formule komen we een heel eind:

x= {(2g+3g )2– (0g)3}:{(2g)2x(3g)3x(0g)10}x (0g+2g+3g)5g

De uitkomst is x=16,666  Complicerende factor daarbij is dat we wel de landelijke vaccinatiegraad weten en misschien die van Amsterdam en die van Noord. Maar we weten niet uit welke verre windstreken de passagiers van de pontjes verder allemaal komen. Maar ik blijf toch bij mijn x=16,666

Het betekent dat per 10 januari 2022 het schema van de pontjes ingrijpend wordt omgegooid. Niet-gevaccineerden kunnen vanaf dan nog maar gebruik maken van 1 op de 6 pontjes. Zij vormen tenslotte nog maar een minderheid van 16,666% 

Om het voor de passagiers duidelijk te maken zullen de pontjes naast het bord met F1, F2… t/m F7 ook nog een bord met 0G, of een bord met 2G+3G aan de reling hangen. Wel pech als je dan als niet-gevaccineerde net het pontje van 9 uur vanaf het NDSM naar het CS mist, de F7 / 0G. Moet je drie uur wachten op de volgende.

Lezers denken nu misschien dat mijn oplossing de tweedeling juist in stand houdt. Mijn repliek: in plaats van die tweedeling krampachtig te ontkennen, te bestrijden of te bagatelliseren het gewoon als een gegeven beschouwen. (Want wie heeft in zijn/haar eigen leven niet ervaren dat corona voor tweespalt zorgt in families en tussen vrienden?)

Ik vrees wel dat mijn oplossing koren op de molen is van de mensen die geloven in complottheorieën. Die denken bij mijn berekening (0G+2G+3G)=5G. En dat is in hun ogen nou net de 5G-nanochip die we bij elke vaccinatie krijgen ingespoten.

Ruud van Dijk


Overzicht “Alle Pontjesverhalen


Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -