Clubs Noord-West tot 1945

Clubs Noord West tot 1945

Clubs Noord-West: Afleveringen voetbal Noord-West

Voetbalclubs Noord-West

Ten westen van het Noordhollands Kanaal zijn veel voetbalverenigingen opgericht. Tegenwoordig is er, sinds 2013, een voetbalvereniging Buiksloot (een combinatie van DWV en de Volewijckers), maar in 1922 was er ook al een voetbalclub met de naam Buiksloot.

Oostzaan was een echt voetbaldorp dat diverse voetbalclubs heeft voortgebracht, zoals de Unie, OVV, OFC, OC en OSV. De bekendste werd OSV, dat voetballers voortbracht als Wout Schaft en Rob Rensenbrink.

Tuindorp Oostzaan werd als nieuwe woonwijk opgeleverd in 1921 en twee jaar later hadden de bewoners al een voetbalvereniging opgericht: de Meteoor. Dat werd een belangrijke volksclub in Noord.

Electra was de voetbalvereniging van het personeel van de elektriciteitscentrale naast Johan van Hasseltkanaal. Later kreeg Electra een speelveld tussen hetzelfde kanaal en het Mosplein, tegenover het Mosveld van de Volewijckers. Gemeente-Elektriciteitswerken en Gemeente-Gasfabrieken fuseerden begin januari 1941. Na de oorlog werd Energia de nieuwe naam.

Nadat Floradorp vanaf 1928 werd opgeleverd, werd er meteen al gevoetbald op het ‘Koeienland’, ongeorganiseerd en georganiseerd. In 1930 werd IJ-boys opgericht.


Amsterdam noord Clubs Noord-West

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -