Pontjesgemopper

Pontjesgemopper
Pontjesverhalen


Wat krijgen we nou?! Vaarde ik laatst op een zaterdagmiddag met het pontje vanaf de NDSM naar het Centraal, kwam het andere pontje ons al tegemoet. Ik vroeg me af of ik al aan het dementeren was geslagen en me in de dag had vergist. Het was toch zaterdag? Dan varen de pontjes toch maar eens per half uur?

Eenmaal thuis zocht ik op de website van het GVB. Het stond er echt: pontjes elk kwartier. Goede zaak, dacht ik. Eindelijk!

Kwam ik vorige week mooi bedrogen uit. Die dienstregeling gold dus niet elke dag. Kon ik weer langer wachten en miste ik vervolgens mijn trein naar Baarn. En kon ik de volgende dag bij aankomst in Amsterdam 20 minuten in de kou staan.

Kende ik eindelijk de oude dienstregeling uit mijn hoofd, gaan ze die blijkbaar af en toe veranderen. Kan ik het weer opnieuw gaan leren. Zul je zien dat het GVB, als extra service, ook andere pontjes vaker wil laten varen. Maar dan ook weer niet elke dag. Wat mij betreft varen de pontjes nog maar 1 keer per uur naar de overkant. Als het maar duidelijk is.

Horendol word ik er van.

En GVB, stop nou eens met die vervuilende pontjes. Binnenkort experimenteren jullie verderop in het Noordzeekanaal met groene pontjes. Waarom dan ook niet in Amsterdam? Ik las op de website van de gemeente dat jullie dit vanaf 2019 gaan voorbereiden. Zodat vanaf 2022 ook hier groene pontjes gaan varen. Moet dat echt zo lang duren?

Hup GVB, neem nou eens een proactieve houding aan. Snel een consequente en een frequente verbinding met groene pontjes…dat is de beste manier om het onzalige idee van bruggen over het IJ te ontkrachten.

Mag ik nog even?

Wel eens gezien, die opzichtige reclame op sommige pontjes? Het pontje is dan grotendeels oranje geschilderd met in koeienletters de opschrift thuisbezorgd.nl of, nog erger, het pontje is lichtblauw met daarop reusachtige Sourcy Mineral Water flessen afgebeeld. Echt, het doet pijn aan je ogen.

Alsjeblieft GVB, kunnen jullie die pontjes met reclame niet tot zinken laten brengen?

Ruud van Dijk

Overzicht “Alle Pontjesverhalen
Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief 


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -