Clubs in landelijk Noord na 1945

Landelijke clubs na 1945Afleveringen Clubs in landelijk Noord:

In 1921 annexeerde de gemeente Amsterdam de overkant van het IJ. Het ging om wat tegenwoordig oud Noord wordt genoemd, wat toen nieuw was. De dorpen werden ook ingelijfd. Dat waren Buiksloot, Nieuwendam, Schellingwoude, Holysloot, Ransdorp en Durgerdam. De meeste dorpen in landelijk Noord hebben tot en na 1945 voetbalverenigingen gekend.

In het voormalige dorp Nieuwendam werden vóór de Tweede Wereldoorlog twee belangrijke voetbalclubs opgericht: DWV en VVA, het latere Rood-Wit A. Buiksloot telde tot 1945 twee voetbalclubs: Buiksloot en BAC, de Buiksloot-Amsterdam-Combinatie. Holysloot heeft voor zover bekend geen voetbalclub gehad.

In Durgerdam is nog steeds DRC actief, de Durgerdammer Racing Club, opgericht in 1931. Schellingwoude, heropgericht in 1921, kent sinds 1999 voetbalclub De Dijk, een fusie van Schellingwoude en Rood-Wit A. Ransdorp kende vóór 1940 een voetbalclub, maar na die tijd niet meer.

Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal na 1945
óf
Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal tot 1945


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -