Hedendaagse ontwikkelingen van Noord Amsterdam

Amsterdam heeft veel behoefte aan hoog kwalitatieve woon- en werkruimten. De ruimte wordt gevonden aan zowel de zuider als de noorder IJ-oever. In Amsterdam-Noord is veel ruimte met lege gebouwen en verouderde industrieterreinen die – of hergebruikt – of afgebroken worden voor nieuwbouw. Dat zorgt voor veel ontwikkelingen in het stadsdeel.

Hedendaagse en toekomstige ontwikkelingen Amsterdam-Noord

In de plannen voor de noorder IJ-oever is ruimte voor 10.000 woningen, vooral nieuwbouw. Qua bedrijvingheid is er gekozen voor vooral creatieve en media georiënteerde bedrijvigheid. Dit alles met het behoud van de ontwikkeling van groen, water en stedenbouwkundig- en architectonische kwaliteit.

Door de behoefte aan veel nieuwbouw woningen staan is het krijgen van een hypotheek over het algemeen gesproken makkelijker in Amsterdam-Noord dan in de binnenstad van Amsterdam. De prijzen liggen hier ook wat lager dan in Amsterdam zelf. Diverse oudere panden worden heringericht en houden voorlopig hun nieuwbouw waarde.
Neem advies op met uw hypotheekverstrekker voor een juist advies over uw Hypotheek.

U kunt ook offertes aanvragen via Amsterdam-Noord:
Notaris
Architect
Aannemer

Wilt u uw huis verkopen, neem dan contact op met een Verkoopmakelaar

A’dam Toren

De oude Shell Toren heeft een nieuwe bestemming en heet tegenwoordig A’dam Toren. Het is voorzien van een panoramarestaurant en een spectaculaire lift waar u in 22 seconden naar de 20ste verdieping wordt getilt. Op het dak kunt u schommelen. Meer daarover in ons artikel over attracties en evenementen.

De bestemming geeft een extra druk op het gebruik van de Pont. De pont was al enorm druk en de gemeente heeft nu een voorstel voorgelegd met als doel de doorstroom van voetgangers en fietsers te verbeteren. Het voorstel is “Sprong over het IJ” genoemd.

EYE filmmuseum

Het EYE filmmuseum organiseert filmvertoningen, festivals, openluchtvoorstellingen, tentoonstellingen, retrospectieven, lezingen, debatten en educatieve programma’s.

Ook verzorgt EYE de internationale promotie van de Nederlandse film. EYE beheert een wereldwijd gerenommeerde collectie.
Evenementen in Amsterdam-Noord.
Overige ontwikkelingen in Noord zijn de toenemende evenementen. Zo zijn er de Hiswa te Water, Valtifest en de Dam tot Damloop die Amsterdam-Noord hebben gevonden. Van de meeste evenementen ontvangen wij persberichten die we dan plaatsen.

Al met al zijn dit mooie aanvulling in Amsterdam-Noord.

Toekomstige ontwikkelingen zijn te vinden op de noordelijke IJ-oevers en aan de oostkant van Amsterdam-Noord. Recent is informatie vrijgekomen over Haven-Stad.


Amsterdam-Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -