Hedendaagse ontwikkeling van Noord Amsterdam

Amsterdam heeft veel behoefte aan hoog kwalitatieve woon- en werkruimten. De ruimte wordt gevonden aan zowel de zuider als de noorder IJ-oever. In Amsterdam-Noord is veel ruimte met lege gebouwen en verouderde industrieterreinen die – of hergebruikt – of afgebroken wordt voor nieuwbouw.

In de plannen voor de noorder IJ-oever is ruimte voor 10.000 woningen, vooral nieuwbouw. Qua bedrijvingheid is er gekozen voor vooral creatieve en media georiënteerde bedrijvigheid. Dit alles met het behoud van de ontwikkeling van groen, water en stedenbouwkundig- en architectonische kwaliteit.

Door de behoefte aan veel nieuwbouw woningen staan is het krijgen van een hypotheek over het algemeen gesproken makkelijker in Amsterdam-Noord dan in de binnenstad van Amsterdam. De prijzen liggen hier ook wat lager dan in Amsterdam zelf. Diverse oudere panden worden heringericht en houden voorlopig hun nieuwbouw waarde.

Neem advies op met uw hypotheekverstrekker voor een juist advies over uw Hypotheek.

U kunt ook offertes aanvragen via Amsterdam-Noord:
Notaris
Architect
Aannemer

Wilt u uw huis verkopen, neem dan contact op met een Verkoopmakelaar

A’dam Toren.
De oude Shell Toren heeft een nieuwe bestemming en heet tegenwoordig A’dam Toren. Het is voorzien van een panoramarestaurant en een spectaculaire lift waar u in 22 seconden naar de 20ste verdieping wordt getilt. Op het dak kunt u schommelen.

De bestemming geeft een extra druk op het gebruik van de Pont. De pont was al enorm druk en de gemeente heeft nu een voorstel voorgelegd met als doel de doorstroom van voetgangers en fietsers te verbeteren. Het voorstel is “Sprong over het IJ” genoemd.

EYE filmmuseum.
EYE organiseert filmvertoningen, festivals, openluchtvoorstellingen, tentoonstellingen, retrospectieven, lezingen, debatten en educatieve programma’s.

EYE beheert een wereldwijd gerenommeerde collectie. Ook verzorgt EYE de internationale promotie van de Nederlandse film.

Evenementen in Amsterdam-Noord.
Overige ontwikkelingen in Noord zijn de toenemende evenementen. Zo zijn er de Hiswa te Water, Valtifest en de Dam tot Damloop die Amsterdam-Noord hebben gevonden.

Al met al zijn dit mooie aanvulling in Amsterdam-Noord.

In juli 2018 zal de Noord/zuidlijn in gebruik worden genomen.
Lees meer over de recente ontwikkeling van de Noord/zuidlijn.

Toekomstige ontwikkelingen zijn te vinden op de noordelijke IJ-oevers en aan de oostkant van Amsterdam-Noord.

  • Advertenties

Comments are closed.

 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!